Wie zijn wij

Yvonne Ludwig

Sabine van der Hulst

Yvonne Ludwig

sabine

Graag help ik mijn cliënten bij het verwerken van nare gevoelens en het loslaten van pijnlijke patronen, zodat men met hernieuwd vertrouwen weer verder kan. Heb je belangstelling voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact op. In 2007 kwam ik in aanraking met de oplossingsgerichte psychologie. Een van de voordelen van de oplossings- gerichte psychologie is dat je binnen korte tijd veranderingen bij jezelf merkt die je het gevoel geven dat je daadwerkelijk weer grip op het leven krijgt.

 

Meer over Yvonne Ludwig

Vertrouwen, moed en liefde daar draait het om. Ik kom uit een artsengezin uit Bosch en Duin – groeide op tussen twee broers, eentje jonger en eentje ouder. Als jonge twintiger ging ik verpleegkunde studeren, hier in Leiden, in het Universitair Medisch Centrum. Maar, ik wilde ook psycholoog worden, dus toen ik als verpleegkundige aan het werk was, volgde ik tegelijkertijd een studie psychologie.

Verpleegkunde en psychologie. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Zo kun je letterlijk, veel psychische klachten in je lichaam voelen. Het kan zich ‘opkroppen’, je bent ‘uit balans’, je zit ‘vast’. Vaak voelen mensen zich dan moe, alles lijkt zwaarder, moeilijker – soms zelfs bewegen.

Wat ik als Psycholoog belangrijk vind, is mijn cliënten te helpen pijnlijke patronen los te laten, zodat zij zich weer vrij kunnen voelen en weer steviger op eigen benen kunnen staan. Ik help mensen graag, en mogelijk ook jou, om stappen te zetten om veranderingen in gang te zetten. Een belangrijke voorwaarde voor een goede samenwerking is, dat je je bij mij vertrouwd en veilig voelt. Zo kunnen we op een gelijkwaardige manier onderzoeken en afstemmen wat er precies speelt en wat de juiste benadering of methode voor jou is.

Ook kom je dan in contact met gevoelens die je misschien liever niet voelt, maar wel aandacht en energie van je vragen. Door juist ruimte te geven aan deze minder prettige gevoelens, zul je merken dat deze gevoelens lichter worden en minder energie en aandacht van je gaan vragen. Een methode die ik hiervoor onder andere gebruik is EMDR.

Zonder oordelen, betrokken en resultaatgericht zal ik naar je luisteren en met je meedenken. Ik reik technieken aan en laat jou je eigen conclusies treken – waarna je met hernieuwd vertrouwen zelf verder kunt.

Heb je belangstelling voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact op! Mijn telefoonnummer is 06-12775094 en mailadres yvonneludwig@psypact.nl

 
Opleidingen
Kindertolk volgens de PresentChild® Methode
EFT, Emotional Focused Couple Therapy
Voice Dialogue
Conscious Mind Training voor Intuïtieve ontwikkeling, Healing en Reading
Doctoraal Psychologie UL (Universiteit van Leiden)
Aanvullende opleidingen
‘EFT’, Emotional Freedom Techniques
‘EMDR’, Eye Movement Desensitization and Reprocessing
‘Ideomotorisch reageren’, BIVT
‘Oplossingsgericht werken’, NOAM
Cursussen en workshops Avatar (voor zelfsturing en ontwikkeling)
Cursussen Emotioneel Lichaamswerk
Scholing Ethiek (mogelijkheden voor moreel beraad)
Rouw en rouwverwerking, Phoenix Opleidingen
 

Meer over Sabine van der Hulst

Van jongs af aan heb ik een grote interesse gehad in hoe mensen zich ontwikkelen, hoe zij omgaan met situaties die zij moeilijk vinden en hoe ze groeien als persoon. Het was dan ook een logische stap om uiteindelijk Psychologie te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit in Leiden.

Na het voltooien van de studie psychologie in 1994 ben ik als psycholoog gaan werken diverse bedrijven op het gebied van training, advies en persoonlijke begeleiding.

Door deze verschillende werkzaamheden werd mij steeds duidelijker waar mijn werkelijke passie en kracht ligt. Namelijk in de persoonlijke begeleiding van mensen die hun problemen willen aanpakken, verder willen groeien en meer uit zichzelf willen halen.

In 2007 kwam ik in aanraking met de oplossingsgerichte psychologie. Een respectvolle, op de mens gerichte werkwijze, die zaken niet ingewikkelder maakt dan nodig. Een van de voordelen van de oplossings- gerichte psychologie is dat je binnen korte tijd veranderingen bij jezelf merkt die je het gevoel geven dat je daadwerkelijk weer grip op het leven krijgt.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door oprechte aandacht en interesse. Respect voor jouw zienswijze, serieus, soms met een knipoog, maar altijd volledig gericht op jouw persoonlijke groei. Daarbij hanteer ik de zienswijze: kort als het kan, langer als het moet.

Wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Je kunt me op werkdagen bereiken op 06-54386860 of via sabinevanderhulst@psypact.nl.