Yvonne Ludwig

Clienten van Psypact vertellen

Een aantal clienten schreven een stukje over hun ervaringen bij Yvonne Ludwig.

 

Transformatie

In de eerste sessies heb ik vooral mijn verhaal kunnen doen, over de zaken waar ik in het dagelijks leven tegenaan liep en die ik graag zou willen veranderen. In de volgende sessies nam Yvonne vooral de leiding om me te begeleiden de obstakels die ik tegenkom bloot te leggen en heeft ze me handvaten gegeven om rechtstreeks contact te maken met mijn gevoel. In de laatste sessies heeft ze me met veel rust, geduld en kalmte een deel in mij ontwaakt waar ik al die jaren geen weet van had. Ik voel me nu meer een met mezelf: een getransformeerd persoon.

Verwerken van trauma
“Yvonne heeft mij ontzettend geholpen, niet alleen met het verwerken van mijn trauma d.m.v. EMDR, maar ook door assertiviteits- en ontspanningsoefeningen.
Ik weet nu hoe ik naar mijzelf moet luisteren én hoe ik dit gevoel moet vertalen naar de buitenwereld op een prettige manier voor iedereen. Mijn ervaringen met Yvonne zijn warm, vertrouwd en professioneel”.

Ik ging altijd met een fijn gevoel naar huis
“Ik heb bij Yvonne op een heel aangename manier met emdr gewerkt, waarbij ze goed in de gaten hield of het op mijn eigen tempo ging. Hierdoor heb ik ondanks de confronterende aard van de behandeling er een heel fijn en warm gevoel bij overgehouden.
Daarnaast was Yvonne oprecht geïnteresseerd in hoe het met me ging en probeerde altijd op een constructieve manier een oplossing te zoeken, en als deze niet direct voorhanden was, mij altijd met een fijn gevoel naar huis te laten gaan”.
 

Goed toepassen van tips en adviezen
“Na een heftige periode in mijn leven, heeft Yvonne mij geholpen om intens verdriet een plekje te geven. De gesprekken met haar waren heel fijn, en de tips en adviezen die ze gaf kon ik goed toepassen”.

Ik kon de psycholoog altijd bellen
“Ik zag het allemaal niet meer zitten en ik was op. Yvonne heeft mij goede adviezen gegeven en ik heb die adviezen opgevolgd, waardoor ik er redelijk snel uitkwam. Op dat moment natuurlijk voor jezelf niet snel genoeg, maar als ik terug kijk, vind ik het allemaal redelijk snel gegaan.
Ze nam altijd de tijd voor mij en ik kon haar altijd bereiken als er iets was. Ook voor kleine dingen kon ik haar even bellen of mailen. Heel fijn. Ik heb als een moeilijke, maar ook een hele leerzame tijd ervaren”.

Gesprekken waren heel fijn
“Na een heftige periode in mijn leven, heeft Yvonne mij geholpen om intens verdriet een plekje te geven. De gesprekken met haar waren heel fijn, en de tips en adviezen die ze gaf kon ik goed toepassen”.

Meer inzicht in eigen gedrag
“Yvonne Ludwig heeft mij op een intelligente en humorvolle manier geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag en beter om te kunnen gaan met mijn trauma na een verkeersongeval en een zware operatie”. 

Durf mij open te stellen
“De therapie heeft mij ontzettend geholpen, ik durf nu eindelijk mezelf open te stellen, maar ook heeft het me heel veel rust gegeven. Bedankt Yvonne!” 

Ik kon in de therapie alles vertellen
Ik moet eerlijk zeggen dat ik over een aantal behandeltechnieken (bv EMDR) nogal skeptisch was. Na de behandeling merkte ik echter aan mijn lichaam dat er wat gebeurd moest zijn en ook na verloop van tijd in mijn manier van denken over bepaalde onderwerpen.
Ik ben dus niet alleen behandeld, maar ook wat wijzer geworden. Verder vond ik dat er een zeer prettige professionele relatie was. Vanaf de eerste behandeling had ik al het gevoel dat ik alles kon vertellen en me nergens bij in hoefde te houden.

Therapie bij Yvonne heeft me dichter bij mezelf gebracht
“Ik voel dat ik me sterk ontwikkel door de therapie van Yvonne. De therapie brengt mij dichter naar mezelf, versterkt mijn zelfvertrouwen en eigenliefde. Het is niet altijd makkelijk, soms zelfs zwaar, maar daar gaat Yvonne goed mee om. Ze geeft je ademruimte als je het even niet meer trekt. En dat maakt het voor mij zo goed, want dat is juist iets wat ik vaak vergeet; lief zijn voor mezelf. Ik vind het contact met Yvonne prettig, ze is betrokken, meelevend en warm. Ze denkt met je mee en stuurt je de goede kant op.” 

Dankzij Yvonne heb ik meer zelfvertrouwen
“Een tijdje geleden was ik teneergeslagen en futloos. Ik ging op zoek naar een psycholoog en via internet kwam ik bij de site van Yvonne. Die sprak me al meteen aan en al snel was er een afspraak gemaakt. We zijn aan de slag gegaan met onzekerheden uit het verleden, assertiviteit, en dwanggedachten die ik soms had. Ook heb ik ontspanningsoefeningen gehad. Bij Yvonne kon ik altijd open en eerlijk zijn, en het is fijn om met haar te praten. Door Yvonne heb ik geleerd meer zelfvertrouwen te hebben en mezelf te accepteren, dwanggedachten stop te zetten en ik heb ook het idee dat ik nu beter voor mezelf kan opkomen op een goede manier. Ik zit nu veel beter in mijn vel! Ik ben nu gestopt met de afspraken bij Yvonne, want zij heeft mij heel erg geholpen. Zo goed zelfs dat ik nu denk dat ik het zonder haar red. Ik kan het iedereen, die ergens mee zit, aanraden!” 

Door therapie eindelijk controle over mijn angst…
“Enige tijd geleden moest ik voor een MRI scan 45 minuten in een tunnel liggen. Ik was niet goed voorbereid en zodra ik de tunnel inging raakte ik in paniek. Het kostte me de grootste moeite om het onderzoek af te ronden. Even daarna moest ik weer. Maar deze keer heb ik het anders aangepakt. Via Yvonne kwam ik in contact met EMDR – ik ging ‘virtueel’ de tunnel in en samen met Yvonne kon ik ervaren welke angsten ik had. Deze kregen een plek. Tevens kreeg ik door middel van concentratie op de ademhaling meer grip op de situatie. Al na één sessie had ik al meer vertrouwen om de MRI te ondergaan. Een tweede sessie, kort voor het onderzoek, zorgde er voor dat ik het onderzoek goed kon doen. Yvonne was hierin een prettige en deskundige begeleider”

Leren omgaan met angst en boosheid
“Yvonne zag kans om in de eerste dagen na de diagnose mijn kracht aan te spreken en te laten werken voor mij. Door middel van EFT en EMDR heeft Yvonne mij geholpen ontspannen om te gaan met misselijkheid en angst en boosheid over de prognose van de artsen. Yvonne is meevoelend, heeft een onverwachtse invalshoek, is authentiek en luistert goed. Een warme vrouw die geestig en onderhoudend is.” 

Ik heb veel gehad aan EMDR
“Ondanks dat ik enigszins sceptisch tegenover EMDR stond, heeft Yvonne een goede sfeer neergezet, waarbij alles openlijk besproken is. Doordat de sfeer goed was, heb ik uiteindelijk persoonlijk veel gehad aan EMDR. Omdat Yvonne professioneel goed heeft geïntervenieerd. Dank je wel.” 

De therapie was zeer deskundig, rustig en verhelderend
De oefeningen EFT en
 EMDR hebben mij zeer goed geholpen en zoveel hebben gebracht dat ik het weer aan kan om zonder paniek en stress weer naar werk te gaan, weer op vakantie durf te gaan, weer rustig kan sporten en op mijn gemak met mijn vrouw rustig in een restaurant kan zitten om van een diner te genieten.